Κυριακή 3 Μαΐου 2015

θέλω και..... ΘΕΛΩ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν αυτό που θέλετε το θέλετε στα αλήθεια;

Αν αυτό που υποστηρίζετε ότι διακαώς επιθυμείτε, είστε έτοιμοι να τσουρουφλιστείτε για να το αποκτήσετε;

Θα μου πείτε εξαρτάται από πολλά πράγματα.
Αν θέλετε κάτι που είναι πολύ πάνω από τις οικονομικέ ας πούμε δυνατότητες σας, κάτω να χτυπηθείτε, αν δεν κερδίσετε το τζόκερ, το λαχείο και όλα τα συναφή, δεν θα το αποκτήσετε.
Αν πάλι θέλετε κάτι που ανήκει σε άλλον, πράγμα ή πρόσωπο, εκεί έχετε μαι ελπίδα, γιατί μπορεί κάποια στιγμή το κάτι ή ο κάποιος να πεταχτεί έξω από την πόρτα ή να φύγει μονο/ς του, οπότε μπορεί να το πετύχετε στην έξοδο , ζεστό ακόμα κι να το "αρπάξετε".
Πολλά τα "αν", πολλές οι περιπτώσεις, αλλά ας υποθέσουμε ότι θέλετε κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητες σας, που αρκεί λίγη ή έστω λίγο περισσότερη από το λίγη, προσπάθεια, να το αποκτήσετε, αλλά κάτι θα πρέπει να αλλάξει στη βολή σας, θα πρέπει να κάνετε την επανάσταση σας, μικρή ή μεγάλη.  Θα πρέπει να κάνετε πέρα, ανθρώπους, νοοτροπίες, και συνήθειες....
Το σκέφτεστε ε;
Φυσικά, ίσως γιατί τελικά δεν το θέλετε, τόσο πολύ όσο υποστηρίζετε! Ίσως γιατί σας έχει δυσκολέψει, και με το πρώτο εμπόδιο αντί να κάνετε δυο τρία βήματα πίσω και να πάρετε φόρα για να τα σπάσετε όλα μπροστά, κάνετε δεκάδες βηματάκι πίσω και μαζεύεστε σαν γατάκι και μέσα σας, στη σκέψη σας, γιατί απ΄ έξω σας δεν σας παίρνει, το ξανασκέφτεστε: "μήπως έδωσα περισσότερη σημασία από όση έπρεπε;, μήπως να μη σπαταλήσω, άλλη δύναμη σε κάτι που μάλλον είναι χαμένο;"
Μα φίλε/η μου, έτσι είναι! Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα απολύτως! Για να αποκτήσεις κάτι και κυρίως κάποιον πρέπει να παλέψεις, να ματώσεις, κι αν δεις ότι έκανες ό,τι περνάει από το χέρι σου, τότε ναι υποχώρησε όμως με το γόητρο του ανθρώπου που προσπάθησε, που έψαξε, που  θυσίασε, που έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του να αποκτήσει τον πόθο του, το μεγάλο του ΘΕΛΩ, Και κυρίως, αν υποχωρήσεις, νωρίτερα ή αργότερα, δεν έχει σημασία, κοίτα να δεις πρώτα εσένα, τα δικά σου λάθη, τις δικές σου ελλείψεις, πριν ρίξεις το μπαλάκι, στον πρώην στόχο σου, ειδικά αν ο πρώην στόχος, σου έχει δώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν ίσως στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά εσύ, κοίταζες μόνο πώς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ακόμα κι αν αυτό το ρητό, ήταν το ρητό του στόχου σου!
Εσύ το ήθελες, εσύ θα το κατακτούσες.
Εσύ έπρεπε να θυσιάσεις,  όχι αυτό!
Ο ρόλος ο δικός του θα, αν...., άρχιζε μετά!

Και εις άλλα με υγεία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου